האם רצוי לקלות את הבוטנים לפני האכילה?
- פרופ' חיים גמליאל
- 29 בספט׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
קליית הבוטנים לא רק רצויה אלא אף הכרחית. הסיבה לכך היא שעל הקליפה החומה של בוטנים שלא נשמרו כראוי, מתפתח לרוב עובש מיוחד היוצר רעל חזק (אפלוטוקסין).

לאחר הקלייה, נפרדת הקליפה החומה בקלות וסכנת ההרעלה פחותה. כן יש לציין שחלבוני הבוטנים – כמו החלבונים של כל יתר הקטניות – מתעכלים בקושי. עם הקלייה, החלבונים מתעכלים ביתר קלות.
יש בבוטנים גם כמה חומרים מזיקים (סאפונינים, מעכב פירוק החלבונים, גורמי זפקת ואף גורם לרגישות), הנהרסים בקלייה, בבישול או באפייה.
שלום לפרופסור
האם סטטינים גורמים לנזקים בגוף והאם יש להם תחליף אחר הן בתזונה הן בתרופות?