top of page

מכוני מחקר והוראה

עשוי לעניין אותך

קטגוריות ותגיות באותו נושא

האם רצוי לקלות את הבוטנים לפני האכילה?

קליית הבוטנים לא רק רצויה אלא אף הכרחית. הסיבה לכך היא שעל הקליפה החומה של בוטנים שלא נשמרו כראוי, מתפתח לרוב עובש מיוחד היוצר רעל חזק (אפלוטוקסין).


לאחר הקלייה, נפרדת הקליפה החומה בקלות וסכנת ההרעלה פחותה. כן יש לציין שחלבוני הבוטנים – כמו החלבונים של כל יתר הקטניות – מתעכלים בקושי. עם הקלייה, החלבונים מתעכלים ביתר קלות.

יש בבוטנים גם כמה חומרים מזיקים (סאפונינים, מעכב פירוק החלבונים, גורמי זפקת ואף גורם לרגישות), הנהרסים בקלייה, בבישול או באפייה.

תגובות ודיונים (1)

lilymark1999
Dec 17, 2024

שלום לפרופסור

האם סטטינים גורמים לנזקים בגוף והאם יש להם תחליף אחר הן בתזונה הן בתרופות?


1
bottom of page